Billigaste hotellen i världen

Går det att hitta billiga hotell och ändå har en bra standard? Det finns ju över hela världen hotell i olika prisklasser. I Stockholm på Arlanda finns det tillexempel en Jumbojet som är ombyggd till hotell. Där kan du hyra ett rum för 450 kronor per natt. Då får du ingen direkt lyx men trots allt en säng att sova i och ett golv att ställa din väska på.

Om du ska resa till Asien är det mycket enkelt att hitta billiga hotell. I Thailand exempelvis finns det hotell för runt 200 kronor per natt och då får du både service, frukost och städning. Ett hotell som verkligen är både fint och billigt är Sleep at Phuket, där ingår allt som du får på ett finare hotell men här kostar rummet endast 130 kronor per natt. I Thailand är det lätt att bo billigt.

Bo billigt i Europa

Är det möjligt att bo billigt i Europa? Ja, du kan hitta billiga hotell även här. I Fuengirola i Spanien finns en del billiga hotell. Ett hotell som ger dig all service och närheten till centrum är Hostal El Cid. Då bor du mitt i centrum och har nära till havet och stranden men bor i ett enkelt rum för under 500 kronor per natt. Att bo billigt ger dig mer pengar över till annat.

Även i Alicante kan du hitta billiga hotell som passar alla. Sen beror det självklart också på vilken säsong du åker. Under största turistsäsongen är det dyrare att bo än vad det är under lågsäsong. Leuka Hotel i Alicante är ett härligt hotell med all service och frukost, där kan du få ett rum för 500 kronor per natt under högsäsong. Spanien är ett land som är billigt att leva i dessutom.

Östeuropa

I Östeuropa är det lättare att hitta billiga hotell än i väst. Reser du till Polen är det inga problem att hitta ett hotellrum för under 300 kronor natten. I Krakow till exempel kan du bo på Krystyna Hotel som ligger centralt för 230 kronor natten under högsäsong. Då ingår ingen frukost men i Polen är maten billig så frukost kan du äta på ett café utan att ruinera dig.

Väljer du att åka till solsäkra Kroatien kan du bo i Zagreb för runt 300 kronor natten på Sobe Divna. Det är ett lite enklare hotell som kanske mer påminner om ett vandrarhem. Men för dessa pengar får du en säng och städning. Vad mer behöver man egentligen när man är på semester? Det finns många vackra platser att besöka i både Polen, Kroatien och Ryssland och där är hotellpriserna även lite lägre.

Billiga hotell i USA

USA är stort och allt är stort där. Där är det väldigt enkelt att hitta billiga hotellrum. Standarden varierar då och du får vara beredd på att ta vad du får. I Las Vegas till exempel där kan du få ett riktigt lyxhotell för knappt 300 kronor natten. Men då räknar de med att du ska spela på casinot. Det är inget måste men det är där de tjänar sina pengar.

På Las Vegas RV Resort får du ett rum för 300 kronor per natt och då har du städning, gym och pool att tillgå under din vistelse. Du kan också välja att bo mer centralt på Howard Johnson by Wyndham det hotellet kostar under 500 kronor natten och ligger i princip granne med strippen. Då får du ingen direkt lyx men både swimmingpool och frukost ingår i priset. Mycket för pengarna helt enkelt.

Miami

Du kanske hellre vill resa till Miami och uppleva det finare USA. Ja då kan du bo på Bikini Hostel, Cafe & Beer Garden för 300 kronor natten och då ingår både frukost och middag. Där har du lite vandrarhemskänsla men ack så trevligt att både äta och bo för 300 kronor. Maten är typisk amerikansk med stora portioner, och mycket fett och socker såklart. Det här hotellet ligger centralt och du har gångavstånd till det mesta.

Billiga boenden vs dyra

Som du ser går det att resa och bo billigt över hela världen. Det är bara du som avgör vad du kräver av din vistelse. Vill du ha mer service och lite mer lyx ja då kostar det mer. Men kan du tänka dig att bo lite enkelt och inte kräver så mycket, då kan du bo riktigt billigt över hela världen. Det finns även billiga hotell som erbjuder det lilla extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *