De bästa 5-stjärniga hotellen i världen

Hur gör du när du ska resa? Letar du alltid efter resmål först eller väljer du ibland ut ett hotell du vill besöka och utgår från det? Vad är du ute efter på dina resor? Vill du njuta och ha det bra, bara ta det lugnt? Eller är du kanske mer en äventyrare som vill upptäcka resmålet du valt? Oavsett varför du reser kan det vara skönt att ha ett lyxigt hotellrum.

Det finns många 5-stjärniga hotell runt om i världen som verkligen lever upp till sina stjärnor. I Madrid finns Hotel Urban som är ett 5-stjärnigt hotell på gångavstånd från gamla stan, eller partygatorna om du är sugen på fest. När du anländer till hotellet får du en välkomstdrink och väl uppe på rummet väntar en flaska vin på dig. Hotellet har en takbar med utsikt över hela Madrid. Det andas lyx redan innanför dörren.

Madrid i ditt hjärta

På Hotel Urban i Madrid har du alltifrån rum med bara ett sovrum och badrum till rum med två våningar och balkong. I Madrid finns även andra hotell som har 5 stjärnor, exempelvis Hotel Ritz som ligger väldigt centralt och är ett klassiskt hotell. Dessutom finns 500 restauranger inom en kilometers radie. Har du pengarna kan du här välja att hyra den stora sviten som är en större lägenhet med allt du kan tänkas behöva.

Efter Madrid är dags att ta sig till en annan storstad för att utforska nya sevärdheter. Då är Rom en härlig stad att upptäcka. Rom innehåller både kultur, romantik och nöje i en härlig blandning. Här finns ett 5-stjärnigt hotell som heter Hotel De Russie. De har en alldeles egen innergård där du i lugn och ro kan ta en drink innan du beger dig ut för att upptäcka pastalandet och olivoljans huvudstad.

St Petersburg

Har du besökt St Petersburg? Om inte kan det vara en upplevelse för både stora och små. Här finns ett hotell som är gammalt och gediget och andas lyx redan på utsidan. Hotellet ligger mitt i city och har gångavstånd till det mesta som är värt att uppleva. Astoria Hotel är hotellets namn och som även erbjuder fitness, bastu och restaurang i tornet på taket. Rummen är vackra och underbart lyxiga.

St Petersburg har många lyxiga hotell med 5 stjärnor att erbjuda och alla med olika inriktning och prisklass. I St Petersburg är allt billigare än i resten av Europa så här ligger priset på en svit långt under övriga länder. På Kempinski Hotel Moika 22 som erbjuder allt du behöver och lite till kostar en svit mellan 1 200 kronor-12 000 kronor. Vill du hyra en sådan har du all service du kan tänkas behöva.

Quay West Suites i Australien

Är du sugen på att besöka det härliga landet down under vill vi även passa på att ge dig tips på hotell där. Om du inte varit i Australien tidigare är Sydney självfallet en härlig stad att börja i. Där finns ett underbart hotell som heter Quay West Suites Sydney. Det är ett måste att prova på om du är ute efter ett lyxigt hotell där du blir väl omhändertagen.

När du anländer till Quay West Suites Sydney ser du direkt närheten till allt och hur centralt det ligger. När du kommer in är personalen både hjälpsamma och trevliga. Här har du nära både till stranden för att surfa och äta fastfood likväl som till ett besök på operahuset. Här är ett 5-stjärnigt hotell långt under prisklassen i Europa så här kan du verkligen kosta på dig att ta det lilla extra.

Bo på ett prisvärt 5-stjärnigt hotell

Om du vill bo lyxigt men inte har lust att betala en hel förmögenhet finns det många billigare alternativ att välja mellan. Du hittar exempelvis billiga 5-stärniga hotellrum i Medellín i Colombia, där priserna kan vara upp till 60 % lägre jämfört med den generella nivån. Även Kuala Lumpur, New Delhi och Istanbul är platser du kan besöka om du vill ha chansen att bo billigare på ett lyxigt 5-stjärnigt hotell.

Sveriges bästa hotell

Vi får ju givetvis inte missa att nämna de bästa 5-stjärniga hotellen i Sverige – för visst kan det vara roligt att lyxa till det även om man inte åker iväg på en längre resa? Ta in på lyxiga Grand Hôtel i Stockholm där du har utsikt över Kungliga slottet och kan passa på att avnjuta en middag på den prisbelönta restaurangen Mattias Dahlgrens Matbaren som är en av Sveriges bästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *