Dyraste hotellen i världen

Att bo på hotell kan ofta kännas som en lyx i sig; du behöver inte städa, du får sängen bäddad, du får en grandios frukost med mycket mer än vad du kan äta och du är hemifrån och kan fokusera helt på det du tycker är roligt istället för på vardagliga och tråkiga saker. Allt du vill ha kan ordnas av personalen och allt du behöver är ett betalkort.

Det du och jag ser som lyx är dock inte i närheten av det de som verkligen har pengar ser som lyx. Här kommer vi lista de fem dyraste hotellen i världen och det som gör att de skiljer sig från mängden. Om du har obegränsad kredit och gillar att vältra dig i de bästa sängkläderna och gå på toaletter gjorda av guld är det här hotellen för dig.

Laucala Island Resort Hilltop Estate, Fiji

När du bor på Laucala Island Resort har du en hel privat ö till ditt förfogande, tillsammans med de övriga gästerna. Det är en del av ögruppen Fiji i Stilla Havet, bara så mycket mer. Här hittar du allt du behöver och lite till. Framförallt hittar du avskildhet och lugn och ro. Det är bara personalen och de som har råd att bo här som finns på ön.

Priserna för att hyra en bungalow här börjar på ungefär 50 000 kronor per natt och fortsätter sedan uppåt där bungalowen på öns högsta topp inte ens är officiellt prissatt. Här gäller konceptet “behöver du fråga om priset har du inte råd” men upphöjt i kvadrat. Det gäller kanske att spara lite cash innan du kan ta dig hit för att njuta av djungelns stillhet och fantastisk snorkling i de omkringliggande korallreven.

Raj Palace Hotel, Jaipur, Indien

Raj Palace Hotel ligger i staden Jaipur och var tidigare maharadjan Jai Sing II:s palats. Jai Sing II var den som inte bara lät bygga palatset 1727, utan också hela staden. Han gjorde den också till huvudstad i Indien. Att göra lite som man vill är trots allt ett privilegium man har som envåldshärskare. Om du bokar presidentsviten får du, utöver boende, även tillgång till ett privatmuseum dedikerat till Indiens historia.

Rummen i Raj Palace Hotel startar runt 300 000 kronor per natt för de enklare och fortsätter uppåt. För de pengarna får du tillgång till hotellpoolen och också möjlighet att bo i en rik del av Indiens historia. Hotellet har också fått ett antal utmärkelser genom åren och prenumererar i stort sett på “World’s leading heritage hotel”-utmärkelser. Har du råd är det precis så här man ska uppleva Indien.

Four Seasons Hotel Ty Warner, New York

Om du ska åka till New York är det här det hotell du ska bo på. Toppsviten bjuder på en 360 graders vy av staden från 52:a våningen, vilket få andra hotell kan matcha. Du behöver alltså inte ens lämna rummet för att kunna se allt New York har att bjuda på i turistväg. Priset ligger dock på närmare halvmiljonen kronor per natt så ta med den stora plånboken!

För pengarna får du dock inte bara utsikten, utan du får även runt 400 kvadratmeter att röra dig på. Du får ett badrum med ett badkar gjort av bergkristall med ett separat badrum för eventuella gäster. Du får också tillgång till ett privat bibliotek och en flygel samt helglasade balkonger och gardiner med guld- och platinatråd invävt. Detta är kort sagt den ultimata lyxupplevelsen, på ett väldigt amerikanskt vis.

Hotel President Wilson

Det här är ett schweiziskt hotell som ligger i Geneve, på strandpromenaden bara fem minuter från vattnet. Den som bokar presidentsviten lär dock inte vilja lämna rummet (eller rummen, det är på nästan 1 700 kvadratmeter inklusive ett privat gym). Du har också en separat matsal dit du kan beställa upp mat från någon av de restauranger i världsklass som finns på hotellet. Priset ligger på cirka 100 000 kronor per natt.

Lover’s Deep Luxury Submarine, St. Lucia

Det här är det överlägset dyraste hotellet på listan, att bo här kostar mellan 1,5 och 2 miljoner per natt. För det får du en egen ubåt med en kapten, en privatkock och en butler som lägger till någonstans i Röda havet – var bestämmer du. Du kan bo mitt i ett korallrev eller med utsikt över ett sjunket slagskepp. I priset ingår helikoptertransfer och givetvis en ordentlig champagnefrukost för två.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *