Extraordinära och originella hotell i världen

Om du bestämt dig för att uppleva något speciellt så ska du besöka Zanzibar. Där finns ett otroligt coolt hotell där du kan bo i en stuga som ligger 250 meter utanför kusten. Hotellet heter The Manta Resort. Stugan har tre våningar och sovrummet ligger fyra meter under vattnet och är helt gjort i glas. Mittenvåningen är ett vardagsrum och översta våningen är en takterass. Tänk att se havets djurliv när du somnar och vaknar.

Ett annat häftigt och originellt hotell ligger i Nairobi, Kenya. På det hotellet får du uppleva giraffer som sticker in huvudet genom fönstret och vill smaka på din frukost. Hotellet heter Giraffe Manor och har en elegant inredning och lummiga trädgårdar att sitta i och drömma sig bort. Varje morgon och kväll kommer de ståtliga girafferna förbi och vill ha en liten matbit. Närmare naturen än så kommer du knappast.

Även i Norden finns det originella hotell

Norden kan också vara nog så exotiskt och vackert. I norra Finland ligger ett hotell som heter Kakslauttanen. Där sover du i en glasigloo och har utsikt upp mot stjärnorna. Har du tur får du ligga i din igloo och uppleva ett vackert norrsken. Eller kanske vill du bo i en trädkoja i Sverige? Sju mil från Luleå ligger Treehotel. Där bor du i en koja i en tall 4-6 meter upp i luften.

Ett av världens coolaste hotell ligger i Dalarna. I Sala silvergruva kan du hyra en svit 155 meter under jord. Den är lyxigt inredd med dubbelsäng och en toalett. Längst in i gruvan finns ingen mottagning på telefonen så du får använda dig av kommunikationsradio för att komma i kontakt med personalen om du skulle behöva det. Tänk att bo djupt ner under marken i en gammal silvergruva.

Det finns mycket att upptäcka i världen

Du kan välja mellan att bo under mark eller ovan mark, ja det finns allt du vill ha. Någon gång kanske du vill somna till en stjärnhimmel och nästa gång kanske du vill somna till havets liv. På Bali i Indonesien kan du bo i vad som heter räkhuset på svenska. Där är det glasgolv och du ser räkor och fiskar som leker i vattnet. Hotellet heter Bambu Indah och är verkligen speciellt.

Vill du kanske hellre bo som en kunglighet så ska du bege dig till Chiang Mai i Thailand. Där hittar du Dhara Dhevi som är ett palats där du både blir behandlad som och känner dig som en äkta kunglighet. Bor du här behöver du aldrig gå utanför området. Här har du ett shoppingcenter, matlagningsskola, restauranger, bibliotek, spa – ja, listan kan göras hur lång som helst. Här finns allt för alla.

Olika varianter och prisklasser

I Mexiko och Malaysia finns ett nytt sätt att bo om du backpackar. Även om du inte skulle göra det så är det ett härligt alternativ. Du bor som i en tub och hotellen ligger vid stranden. Det rymmer endast en säng och din packning men vad mer behöver man egentligen när man har stranden och havet precis utanför? På Tubohotel, som finns i båda länderna, får du en upplevelse utöver det vanliga.

Visst vill man väl ha det både speciellt och kul på sin semester? Att bo på ett originellt hotell är ju halva upplevelsen under resan. Men det handlar ju också om din budget när du ska resa. På de allra flesta hotell som är originella och unika finns det både lite billigare rum och väldigt dyra rum. Du behöver förstås inte spendera hela vistelsen på samma hotell, att byta hotell kan vara en upplevelse det också.

Exotiska hotell

Det är inte bara i Sverige vi har trädkojor på hotell. I Sydafrika finns Lion Sands hotel, där bor du uppe i träden i lyxiga trädkojor. På natten ser du stjärnorna tindra när du ligger i din öppna trädkoja. Det är kanske inte något för dig som är rädd för ormar och insekter. För likväl som du ser den vackra himlen ser du de vilda djuren och insekterna, då gäller det att du inte är rädd.

Finns mycket att välja på

Det finns alldeles för många originella hotell att välja på. Risken är att du till slut inte kan bestämma dig för vad som är coolast och vad du ska börja med att uppleva. Till slut är det nog bara att boka för att komma iväg. Börja med att välja vad du helst av allt vill göra. Är det en trädkoja i Sverige eller en undervattensstuga i Zanzibar som lockar mest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *