Hur väljer du det bästa hotellet för dig

Att välja hotell är en djungel utan dess like. Som vi alla vet finns det både bra och dåliga hotell men egentligen spelar det ingen roll. Det du borde börja med är att se till ditt behov. Varför ska du bo på hotell? Hur mycket tid kommer du tillbringa på hotellet? Hur centralt bör hotellet ligga? Vilken lyx vill du ha under din vistelse? Kan du svara på dessa frågor blir ditt val lättare.

Som regel brukar man få vad man betalar för. Ska du tillbringa mycket tid på hotellet bör du välja ett som har vad du söker. Kanske vill du ha gym och pool för att kunna träna på morgonen eller kvällen? Vill du kanske ha Wi-Fi på rummet för att kunna arbeta eller gå in på nätet och kolla sociala medier? Ja, det är en del att tänka på.

Viktigast vid valet av hotell

Det viktigaste kan vara placeringen av hotellet. När du bor på hotell vill du gärna ha nära till din destination och därmed bör du välja ett hotell i närheten av vad du vill besöka. Är du ute på en partyresa med kompisarna är det skönt att slippa ta taxi hem. Det ska kännas smidigt och roligt att vara på semester och att bo på hotell, det är bra att ha i åtanke.

När du vaknar upp efter en kväll ute eller en hård arbetsdag är det härligt med en skön frukostbuffé. Alla hotell har inte frukostbuffé inkluderat så kolla det när du bokar. Är du ingen frukostmänniska, eller tror att du ska sova länge på morgonen, är kanske sängen viktigare att titta på. Det finns många sidor på sociala medier där andra gäster lagt upp bilder och recensioner på hotell.

Hur väljer du rätt?

Börja med att välja efter ditt behov för boendet. Efter det är det lämpligt att titta på vilket hotell som passar dig. Självklart vill du ha lite bekvämlighet oavsett om du ska vara på ditt hotell mycket eller lite. Till sist bör du även titta på prisklass. Du kan välja ett hotell som kostar massor av pengar per dygn men ska du inte vara på hotellet mycket kanske det är lite onödigt.

Har du tänkt att bara mysa och umgås med vänner en helg på hotellet så är det kanske värt att kolla lite mer på ett dyrare hotell som kanske har en spa-avdelning eller närheten till ett havsbad. Ska du jobba en hel del eller om du har tänkt att vara på sightseeing det mesta av tiden du är på orten. Då kan det vara skönt med ett lugnt hotell.

Olika målgrupper

Något som kan vara bra att ha i åtanke är vilken målgrupp som hotellet har. Det finns hotell som inte tillåter besökare under 18 år eftersom de vill kunna erbjuda en äldre målgrupp en viss typ av boende och atmosfär. Likadant om hotellet främst vänder sig till småbarnsfamiljer och där hotellet föredrar det istället för en grupp yngre personer. Att bo på hotell ska kännas bra och avslappnande.

Ska du bo en längre tid på hotellet kan det faktiskt vara skönt om det finns en sittgrupp där du kan koppla av och inte bara en säng. De flesta hotellrum har Tv på rummet men ibland finns bara en enkel stol. Vill du känna det ännu lyxigare så beställ en svit där du har ett separat sovrum och ibland till och med en liten kokvrå där du kan fixa kaffe etcetera.

Bara rum, frukost eller all inclusive

När det gäller frukost så har vissa hotell en hel buffé med lyx uppdukat medan andra har en mer traditionell frukost framme. En del människor njuter ju av just hotellfrukosten men kliver du inte upp i tid är den kanske inte ett första val ändå. Detsamma gäller för om du vill ha allt inbakat så att du får alla mål på hotellet. Kan vara ett skarpt alternativ om du är där för att jobba.

Till sist!

Välj rätt från början och få en härlig vistelse. Är det en arbetsresa är nog ett partyhotell inte rätt. Är det en resa med kompisarna, tänk på att ni kanske har lite olika krav. Är det en romantisk tripp med partnern vill du nog ha ett mer romantiskt hotell. Är det det en resa med familjen tänk på att det finns aktiviteter för barnen att roa sig med under hotellvistelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *