Mest berömda hotellen i världen

Det finns många hotellkedjor över hela världen. Hilton är väl en av de mest kända hotellen och de är dessutom kända för att vara lyxiga och ha en central placering i den stad där det är beläget. Paris Hilton, den välkända arvtagerskan, har vi väl alla hört talas om. Hon förknippas med lyx och flärd, och det är exakt vad du får när du bor på ett Hilton hotell.

Att bo på hotell är lyxigt oavsett hur hotellet är. Men några kända kedjor vi har runt hela världen är just Hilton, Le Meridien, Sheraton och Accor Hotels. Det är hotellkedjor i olika prisklasser som du kan hitta så gott som överallt. Inom alla dessa kedjor som finns brukar det mesta vara ganska likt, för att du ska känna igen dig om du är en återkommande gäst som besöker hotellkedjan i olika delar av världen.

Fristående hotell

Det finns också en hel del andra hotell som är kända över världen av olika anledningar, och som inte ingår i någon kedja. Några av dessa hotell är till exempel Bellagio Hotel and Casino i Las Vegas, där finns det oändlig med lyx och hotellet är öppet dygnet runt. Sen har du också Beverly Hills Hotel i Los Angeles, det hotellet är känt för sin presidentbungalow på 170 kvadratmeter.

Det finns kända hotell överallt och även i Dubai finns ett imponerande hotell, Burj Al Arab, som är känt för sin design som ser ut som ett gigantiskt segel. Burj Al Arab kallas för världens enda 7-stjärniga hotell, vilket talar sitt tydliga språk. Vill du stanna i Europa så hittar du The Dorchester i London, det hotellet är känt för att redan på 30-talet ha varit ett tillhåll för celebriteter.

Faktorer som är viktiga för ett bra hotell

Vad som avgör om ett hotell är bra eller inte är självklart dina egna preferenser, men det finns även några övergripande faktorer. Till exempel är hotellfrukosten viktig för många och de flesta berömda hotellen kan stoltsera med riktigt lyxiga frukostbufféer där du har massor av delikatesser att välja mellan. Det kan vara allt från ägg, bacon och svenskt kaffe till inhemska delikatesser som är hotellets egna, lokala specialiteter.

Oftast bor du på hotell i samband med en semester och du vill gärna kunna koppla av. Det är därför viktigt att hotellet erbjuder faciliteter för just avkoppling och att de på flera sätt skänker mervärde. Det är till exempel avkopplande att komma tillbaka till ett nystädat hotellrum efter en lång och god frukost. Det skadar heller inte om de har pyntat huvudkudden med en chokladpralin. Riktigt bra hotell är utmärkta på mervärdesskapande.

Priser hos de mest berömda hotellen

De mest kända hotellen är ofta ganska dyra att bo på, det beror framför allt på att de har blivit kända tack vare den lyx som de erbjuder. När man bor på hotell kan man passa på att unna sig lite extra och då är en frukostbuffé, en nattklubb eller kanske en spa-avdelning viktiga faktorer. De flesta storstäder har minst ett stort hotell som är vida känt för sin lyx.

Vill du bo på ett stort, fint och berömt hotell får du nog vara beredd att öppna plånboken. 500 kronor natten är ett vanligt pris för ett reguljärt hotell, men vill du ha lyx blir det betydligt dyrare än så. Om du vill hålla nere priset kan du bo på ett berömt hotell men välja ett av deras enklare rum. Det innebär inte att det behöver bli billigt, men billigare åtminstone.

Är det värt priset?

Man kan ju fråga sig om det verkligen är värt priset man får betala för att bo på ett känt hotell. Självklart tycker vissa det, andra inte. Men det beror också lite på varför du bor på hotellet. Är det för att roa dig eller är det för att träffa vänner? Och ska du vara på hotellet mycket? Kanske ska du bara sova på ditt rum och inget annat?

Hur du väljer rätt hotell

Vilket hotell ska du då välja? Ska du bo på en känd kedja eller kanske på ett enskilt hotell som är känt för att det är bra service och kanske frukost? Vad ska du göra i staden du åker till och hur mycket tid ska du tillbringa på hotellet? Oavsett så är det alltid härligt att bo på Hilton, Le Meridien, Luxor eller något annat känt hotell. Kedja eller inte är nog av mindre betydelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *