Ruttna inte bort på hotellet – Finns alltid saker att göra

När man har bokat in sig på ett hotell, oavsett prisklass, så kommer man alltid ha några timmar under resan där man inte har något av vikt att göra. Detta gör att man gärna sätter sig på rummet och antingen kollar TV eller försöker komma på hur man ska spendera tiden. Men det finns små enkla tips på vad man kan göra på hotellet när denna tid kommer och det är det vi kommer försöka göra i denna artikeln.

Prisklassen på hotellet spelar roll

Detta säger egentligen sig själv då de större hotellkedjorna som tar lite extra betalt gör mycket runtomkring för att du som kund ska åka därifrån med en nöjd recension. De har mer aktiviteter runtomkring och även mer faciliteter som gästerna kan nyttja.

Men vad många glömmer är att det finns oftast väldigt enkla tips på hur du kan spendera din tid oavsett vilket hotell du bor på. Detta kommer vi gå in på närmare i nästa sektion.

aktiviteter på hotell

Generella tips som passar alla typer av hotell

När du kommer till ett nytt hotell så är det oftast väldigt mycket nytt att ta in. Men när man väl gått igenom den fasen och tiden börjar komma när man känner sig uttråkad så är det dags att sätta sin fantasi på prov. Det finns väldigt många enkla saker man kan göra och de kommer vi lista nedanför.

  • Ta en rundtur på hotellet – När man kommit till ett nytt hotell så märker man snabbt att det finns väldigt många delar i byggnaden. Om man inte tar sig en titt runtomkring kanske man missar något man gärna hade velat se eller göra.
  • Sätt dig i lobbyn/terrassen och spela kortspel – Att ha med sig en kortlek är något som bör ses som standard nuförtiden. Men vad många gör är att man spelar avskilt på rummet. Istället kan man sätta sig på publika ytor på hotellet och det öppnar upp chansen för att möta andra människor som vill sätta sig ner och spela. Och skulle det vara så att man känner sig obekväm runt främlingar kan man ju alltid spela och socialisera på ett casino i mobilen istället. Genom chattfunktionen kan man kommunicera med sina motspelare utan att behöva befinna sig på samma plats.
  • Lobbyn är som ett paradis för information – Många glömmer ofta bort att frågan alltid är gratis. Om man vill ha information om vad som finns runtomkring hotellet eller om hotellet själva erbjuder sina gäster någon aktivitet så är det bara att fråga i receptionen. Oftast så finns denna informationen någonstans i lobbyn, men att fråga en person om tips om vad som är värt det är alltid att rekommendera.

Det finns självklart mycket mer saker att säga om hotell men det är oftast beroende på vad för typ av hotell du bor på.

Planera din tid beroende på vad för typ av hotell du ska bo på

Om man är iväg på ett stort och pampigt hotell så märker man snabbt att man knappt behöver planera in sina dagar för de erbjuder oftast aktiviteter varje timme och även shower på kvällen. Men om du inte har tillgång till denna lyx så är det rekommenderat att ta tiden att planera din vistelse. Detta gör att tiden som annars hade varit på hotellrummet används effektivt och du får ut mer av din resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *