HotelNews checkar in på Arken Hotel & Art Garden Spa – En Oas i Göteborg

| 4 augusti, 2016 | 0 Kommentar

Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg är en lugn oas en bit från Göteborgs centrum. Men för den som vill ligger det ändå nära stadens hela utbud av shopping och nöjen. Här kan man koppla och hämta energi i gemensamma utrymmen och i det rofyllda och populära Art Garden Spa.

Arken Hotell har en av Göteborgs största konferensanläggningar och hotellet erbjuder 149 hotellrum i varierande storlekar för olika behov. Grand Lit, enkelrum, dubbelrum, Grand Lit Extra/familj, Juniorsvit, Minisvit. Trevliga tillval kan bokas som olika välkomstpaket och det finns en speciell meny av olika kuddar. Hotellets koncept bygger på två huvudsakliga teman. Art står för konsten och Garden syftar till deras koppling till det organiska växandet, dels i deras miljö och dels inne i anläggningen där de låter naturen ta plats. Anläggningen är Svanenmärkt sedan 2008 och sätter miljöfrågorna i centrum.

 

Arken Hotel & Art Garden Spa

Konst och välmående i centrum

Konst är viktigt på hotellet med eget välbesökt konstgalleri, Galleri Arken. Redan i foajén möts man av spännande utställningar av kända och mindre kända konstnärer.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Art Garden spa är en välbesökt oas med avkoppling och njutning. Här är gott om fria ytor och man kan njuta av bad i varma källor, vitaliserande vattenmassage, bastubad. Vilsamma oaser både inomhus och utomhus. Naturen och de fem elementen ska ge balans och harmoni.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Rummet: Vi övernattade i ett fint inrett rum med harmonisk färgskala. Rummet var i fint skick och välstädat. Alla rum på Arken Hotel har kabel-TV och skrivbord. De flesta av rummen har sängar från den svenska sängtillverkaren Dux och i alla sängar finns det allergivänliga fiberkuddar i lite större storlek som är fyllda med bollfiber. Det erbjuds även Wellpur kudde från kuddmenyn. På rummet finns Kaffe och tekokare, TV och dvd-spelare.

Uteservering Arken Hotel & Art Garden Spa

Mat & Dryck: Hotellets mål är att förstärka och framhäva det i maten som är nyttigt för kroppen. Här värnar man om ekologiska och närproducerade råvaror. Hotellets restaurang erbjuder internationella à la carte-rätter med färska råvaror och ekologiska alternativ. Nyttig mat från riklig frukostbuffé till säsongens grillbuffé.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Vi provade den somriga och populära grillbuffén som var en rikligt uppdukad med små rätter, fantastiska färska räkor och grönsaker till förrätt. Bland det grillade kunde man bland annat hitta biff, kyckling, lax med tillhörande olika potatisvarianter och såser. Efter maten fanns ostbricka och spännande efterrätter som en utsökt dekonstruerad Tiramisu. Barnen har sin egen buffé med godsaker anpassade för dem och en glassbuffé.

Arken Hotel & Art Garden Spa

Aktivitet: Mot en extra avgift har man tillgång Arkens Art Garden Spa. Här finns ett fullt utrustat gym, varma källor och både inomhus- och utomhusbastur. Ett brett urval av behandlingar kan också bokas. Här kan man också spela golf.

Hotellet har ett fyllt kalendarium med föreläsningar, yoga, champagne- kaviar och ostronprovning, vinprovning och olika gästspel.

Service/tjänster: Man kan låna låna dvd-filmer och böcker för att ytterligare koppla av under vistelsen. Dessutom kan man låna cyklar.

Hotellets special: Sköna massagefotöljer och många mysiga gemensamma utrymmen.

Hund på hotell - Foto: Lena Losell Montner

Det bästa med boendet: Avslappnad stämning med verklig spakänsla. Fin utsikt över Göteborgs hamninlopp. Tillmötesgående och serviceinriktad personal. Unik inredningsarkitektur. Hundvänligt.

Kunde ha varit bättre: Faktum att hotellet ligger i ett industriområde gick inte helt att dölja

Läs mer på hemsidan: www.arkenhotel.com

Text och foto: Mats Montner, mats@hotelnews.se

 

 

 

 

 

×

Skicka en kommentar