Komikern och fotografen Dave Brown ställer ut på Berns

| 22 oktober, 2014 | 0 Kommentar

Boosh_Tea Sea_Pool

I samarbete med kurator Jenny Theolin visar Berns nu en unik fotoutställning av fotografen och komikern Dave Brown. I Storbritannien är Brown bland annat känd för sin karaktär Bollo the Gorilla i den omåttligt populära och prisvinnande humorshowen The Mighty Boosh.

The Mighty Boosh har bland annat sänts som TV-serie på BBC, den har dessutom haft två utsålda turnéer i Storbritannien samt shower i så väl USA som Australien. I showen spelar Dave Brown Bollo the Gorilla en mycket uppskattad och välkänd karaktär hos den brittiska nöjespubliken. Det var också på grund av rollen som Bollo the Gorilla han blev inbjuden att spendera några timmar med den riktiga gorillan Mjukuu på Chessington Zoo söder om London.

Mötet resulterade i ett antal fantastiska fotografier och en semi-finalplats i den prestigefyllda Wildlife Portrait Awards. Några av dessa bilder ställs nu ut i Berns Asiatiska tillsammans med bilder från bildserien Tough Crowd som är ett antal porträtt på andra framgångsrika brittiska komiker som ser tillbaka på sina värsta gig.

– Det är fantastiskt att få en fotograf och kreatör av Daves kaliber att ställa ut hos     oss på Berns. Vi hoppas att många tar chansen att titta förbi säger Yvonne  Sörensen Björud vd Berns.

Även Berns Hotel utsmyckas med fotografier. Här visas fotografier ur Dave Browns bildserier Africa och Behind the Boosh samt ett antal landskapsbilder. Africa är fotografier tagna under Daves besök till organisationen AfriKids olika projekt i norra Ghana. I Ghana deltog han även i Experience Challenge vilket innebar att han arbetade på en farm i byn Talensi Nabdam. Resultatet blev en fantastisk serie rörligt och stillbildsmaterial till förmån för AfriKids. Några av fotografierna ställs ut på Berns Hotel.

Behind the Boosh kommer ur en hyllad utställning där Dave Brown har fotat bakom kulisserna på The Mighty Boosh sedan det sena 90-talet. Det är fotografier på hans medspelare och nära vänner under ett spann på 12 år.

Utställningen är ett samarbete med kuratorn Jenny Theolin som arbetat i flera år i Storbritannien och själv har uppmärksammats i internationell press för sitt kreativa arbete med utställningar.

Mjukuu Tony

Postat i : Hotellnyheter
×

Skicka en kommentar