Marcus Samuelsson får ett prestigefullt!uppdrag i London

| 13 oktober, 2016 | 0 Kommentar

Marcus samuelsson

Stjärnkocken Marcus Samuelsson har tillsammans med kockarna Patrik Fredriksson och André Friberg från Norda Bar & Grill fått den stora äran att laga maten under prisutdelningen av ”Observer Food Monthly Awards 2016” i London. Tävlingen arrangeras varje år av magasinet med samma namn, som är en del av The Guardian Group. Tävlingen anses vara Storbritanniens främsta inom gastronomi.

Varje år belönar ”Observer Food Monthly Awards” de främsta inom matlagning och matindustrin i Storbritannien. I samband med årets prisutdelning har Marcus Samuelsson tillsammans med konditorn Patrik Fredriksson och kocken André Friberg tilldelats det ärofyllda uppdraget att laga maten. Patrik Fredriksson arbetar som chefskonditor på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post medan André Friberg arbetar som köksmästare på restaurangen. Patrik har genom åren vunnit flertalet utmärkelser såsom OS-guld och Årets konditor flertalet gånger, nu senast fick han ta emot utmärkelsen som en av Sveriges 20 bästa konditorer. André Friberg har arbetar som köksmästare på Norda Bar & Grill i snart två år och har tidigare arbetat på flertalet högprofilerade restauranger såsom Skojarbacken i Göteborg och Madsen i London.

Den middag som Marcus Samuelsson kommer att laga tillsamman med Patrik och André kommer att bestå av hyllningar till svenska smaker.

Observer Food Monthly Awards är den enda tävlingen där mindre, lokala aktörer belönas tillsammans med kända kockar och livsmedelspersonligheter. I juryn återfinns välmeriterade Michelinkockar.

Marcus Samuelsson är idag baserad i New York där hans främsta fokus ligger på krogen Red Rooster i Harlem på Manhattan. I Sverige är han kreativt ansvarig för

×

Skicka en kommentar