Nya District Directors för Rezidor Hotel Group i Stockholm och Danmark

| 21 december, 2015 | 0 Kommentar

Tom Flanagan (to the left) and Sam Holmberg (to the right) with team, on the roof of Radisson Blu Waterfront Hotel in Stockholm. Photo Rickard L. Eriksson

Sonja Dive-Dahl och Sam Holmberg har utsetts till District Director för Danmark respektive Stockholm inom Rezidor Hotel Group. Båda har lång internationell erfarenhet av hotellnäringen och har arbetat många år inom koncernen.

”Det är med stolthet som jag välkomnar två så begåvade och erfarna hotellproffs till vårt nordiska ledarteam. Sonja och Sam är båda kända för att vara genuina hotellvärdar med gedigen erfarenhet och mycket goda ledaregenskaper”, säger Tom Flanagan, Area Vice President Nordics för Rezidor Hotel Group.

Finska Sam Holmberg blir den nya District Director för Stockholm, och kommer samtidigt att fortsätta sin pågående tjänst som General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel. Han började arbeta på Rezidor 1998 och har mer än 25 års internationell erfarenhet från hotellbranschen, vilket inkluderar tjänster i länder som Sverige, Finland, Norge, Estland, Storbritannien, Tyskland, Schweiz och Kanada. I Norden har Sam varit General Manager på både Radisson Blu Airport Hotel i Oslo och Park Inn by Hammarby Sjöstad.

År 2008 öppnade han Radisson Blu Waterfront Hotel & Stockholm Waterfront Congress Centre och har sedan dess gjort den till en ikonisk konferenslokal i Sverige i sin roll som General Manager.

”Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar tillsammans med kollegorna i Sverige. Jag ser en enorm potential i att stärka vår position med de utmärka fastigheterna som vi har. I servicebranschen är de anställda våra allra viktigaste tillgångar, så jag ser fram emot att bygga ett ännu mer sammansvetsat och servicedrivet team”, säger Sam Holmberg.

Svenskan Sonja Dive-Dahl kommer i sin roll som District Director Denmark & Island för Rezidor Hotel Group att vara baserad i Sverige, som General Manager på Radisson Blu Hotel i Malmö. Hon har arbetat för koncernen i 28 år och påbörjade sin karriär på Radisson Blu Hotel i Malmö. Hennes senaste tjänst var som General Manager på Radisson Blu Bosphorus Hotel i Istanbul och District Director i Turkiet, där hon framgångsrikt utökade antalet hotell från fyra till tolv under fem år.

”Efter 15 år utomlands ser jag fram emot att återvända till mitt hemland Sverige och att få jobba nära med det starka lokala teamet i Danmark, Malmö och Island. Vi kommer att fokusera på att erbjuda våra gäster det allra bästa inom service”, säger Sonja Dive-Dahl.

Utvecklande av talanger

Rezidor Hotel Group har som mål att attrahera, utveckla och behålla talanger inom koncernen. Genom Rezidor Business School Group erbjuder koncernen flera olika utbildningsprogram för de anställda, bland annat Mentor-Mentee-programmet som lyfter fram talangfyllda och drivna anställda och förbereder dem för rollen som General Manager genom att utveckla deras styrkor ytterligare.

Sedan 2005 har Sonja Dive-Dahl varit mentor i Rezidors Mentor-Mentee-program, och bara under de senaste 5 åren har hon hjälpt fyra mentees till framgångsrika positioner inom företaget. Hon deltog i flera program och kurser på Cornell University School of Hotel Administration och har ett diplom som LOTS Coach från Scandinavian Leadership.

Postat i : Hotellnyheter
×

Skicka en kommentar