Restaurang Galleriets kökschef lanserar kokbok

| 21 september, 2016 | 0 Kommentar

restaurang-galleriet

Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Galleriet på Görvälns Slott, har nu lanserat en kokbok med inriktning på klassisk svensk husmanskost.

– Det här är något som jag har drömt om länge och husmanskost har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Stefan om sin nya bok och fortsätter.

– Det är en otrolig känsla att stå med min första kokbok i handen och att äntligen få nå ut med något som jag verkligen brinner för.

Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt.

Stefan Ekengren är förutom köksmästare på Restaurang Galleriet på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm även krönikör i Gourmet och bloggare på Kökstugg. Epitetet Världens äldsta kock kommer av bloggens alla oändliga historier om mat. Med sin genuina kunskap om svensk husmanskost hoppas Stefan kunna inspirera till att det lagas och bjuds på husmanskost lite oftare i hemmen. Stefan vart nyligen nominerad till Kockarnas Kock där de 100 bästa kockarna i Sverige får rösta.

×

Skicka en kommentar