Tap room Kungsholmen vinnare i prestigefylld cocktailtävling

| 17 september, 2016 | 0 Kommentar

Linus Morgan, barchef på Clarion Hotel Amarantens bar Tap Room. Foto: Per Karlsson
Foto: Per Karlsson

Nu får han vara med och producera en limited edition whisky. Cocktailtävlingen går i 12 olika länder. I Sverigetävlingen i Stockholm den 11 september fick 10 bartenders i uppgift att skapa varsin cocktail med egen hemgjord bitter, Auchentoshan och någon sorts stout, pilsner eller öl.

Den cocktail som gav Linus högst poäng hos juryn kallar han Clyde Bank Old Fashioned; Auchentoshan Three Wood (Lowland Single Malt Whisky), lönnsirap, en egen bitter av choklad, tonkaböna och rödbeta, som toppas med ett skum på veteöl, miso och choklad.

– Det är fantastiskt kul att vinna den här tävlingen med så många duktiga bartenders som motståndare. I Tap Room lägger vi massor av kärlek på detaljerna och hantverket, med en stor volym egen lagring av bland annat bitters – det känns bra att veta att det uppskattas både hos våra gäster och en internationell expertjury, säger Linus.

Tap Rooms meny fokuserar på klassiska cocktails, men med en modern och överraskande tvist i både smak och servering. Baren öppnade på Clarion Hotel Amaranten i maj och serverar som första bar i Sverige handgjorda cocktails på tap. På menyn finns också handskakade signaturdrinkar, som paras ihop med bar food tillagad i lokalens öppna kök. Baren har 240 platser och bjuder även på livemusik och DJ’s. Som vinst i tävlingen kommer Linus tillsammans med 11 andra bartenders från tävlingarna runt om i världen att åka till Glasgow där de är med och tar fram en egen whisky som sedan kommer att säljas runt om i hela världen. Vinnarcocktailen Clyde Bank Old Fashioned finns att beställa redan nu i baren på Kungsholmsgatan 31 i Stockholm.

×

Skicka en kommentar