Vox Hotel i Jönköping växer

| 8 juli, 2016 | 0 Kommentar

Anne Sandstjärna Fotograf Ellinor Hellberg

Fotograf: Ellinor Hellberg

Vox Hotel i Jönköping summerar sitt första hela verksamhetsår och ser en spännande utveckling. Hotellet har gått från 17 till 70 anställda sen premiären i november 2014, har hög beläggning och går med vinst. På kort tid har Vox Hotel etablerat sig på hotellkartan i Jönköping och Sverige.

– Vi har slagit vår 4-årsbudget redan under första året, något jag ser som ett bevis på att man inte behöver vara med i en hotellkedja för att lyckas – det går att öppna ett nybyggt, stort, privatägd cityhotell och vara helt självständig och fristående, säger Anne Sandstjärna, vd och ägare av Vox Hotel.

– Vi placerar oss på plats tre av tolv hotell på beläggning i Jönköping och nästan ännu bättre: fem av tolv på RevPar enligt Benchmarking Alliance. Vi har klättrat till förstaplatsen på Tripadvisor för hotell i Jönköping och ligger topp tre i beläggning bland hotellen i stan, säger Anne Sandstjärna, vd och ägare Vox Hotel.

Årsredovisning-Vox-Hotel

Hotellet lyckas också att locka till sig Jönköpingsborna. I restaurangen, baren och loungen möts hotellgäster och locals – Vox Hotel har blivit en mötesplats och ett remote office för en bred publik.

– Jag är oerhört stolt att vi gör 8,5% i vinst första året, det är ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg och verkligen har lyckats rekrytera helt rätt team, säger Anne Sandstjärna.  

Vox Grand Suite Fotograf Sara Landstedt

Fotograf: Sara Landstedt

Drygt hälften av de 143 rummen på Vox Hotel är så kallade Vox Smart, fönsterlösa rum, 10 kvadratmeter stora, anpassade för den medvetne resenären; såväl inrednings- som prismässigt. Totalt har Vox Hotel fem olika rumstyper: Vox Smart, Standard, Deluxe, Balkongsvit och Vox Grand Suite. De tre senare rumstyperna har obruten utsikt över Vättern.

– Nu siktar vi mot nya mål och att få till ett Vox Hotel i fler städer hade självklart varit en stor dröm. Men först ska vi förhoppningvis bygga ut i Jönköping. Bygger vi hotellrum i hela fastigheten blir det totalt 443 rum. Samtidigt håller vi på och skapar en av Sveriges bästa hotellrestauranger, med vår kreativa ledare Tom Jallow i köket. 

Vox Hotel är det första hotellet som byggts i centrala Jönköping på över 28 år. Vox Hotel öppnade 1 november 2014 och ägs och drivs av Anne Sandstjärna.

Postat i : Hotellnyheter
×

Skicka en kommentar